Utvecklingen inom plastikkirurgi

posted in: Utveckling | 0
plastikkirurgi - operation

Inom plastikkirurgi och som läkarstudent lär du dig idag ständigt nya saker som kommer att förändra medicinens framtid. En av dessa är den ökande förståelsen för mänsklig anatomi. Denna kunskap kommer att ha en djupgående inverkan på plastikkirurgin.

Bättre och mer naturliga plastikkirurgiska ingrepp i framtiden

Med en bättre förståelse för hur kroppen fungerar kommer plastikkirurgerna att kunna utföra operationer som ser mer naturliga ut och mindre som en mask. De kommer också att kunna korrigera misslyckade operationer som tidigare utförts av okvalificerade kirurger.

Vad är plastikkirurgi och hur har den utvecklats under åren?

Plastikkirurgi är en medicinsk specialitet som syftar till att åtgärda och förbättra utseendet på patienters kroppar. Den har utvecklats enormt under de senaste åren och idag kan plastikkirurgerna utföra operationer som ser mer naturliga ut och mindre som en mask. Dessutom har de blivit bättre på att åtgärda misslyckade operationer.

De olika typerna av plastikkirurgi och deras syften

Det finns flera olika typer av plastikkirurgi, var och en med ett specifikt syfte. Några av de vanligaste typerna av plastikkirurgi är:

– Rekonstruktiv kirurgi: Denna typ av kirurgi utförs för att korrigera defekter eller abnormiteter i kroppen. Den kan användas för att återuppbygga skadade vävnader eller organ eller för att förbättra funktionen hos en kroppsdel.

– Kosmetisk kirurgi: Denna typ av kirurgi utförs för att förbättra utseendet och självkänslan. Den kan användas för att ändra formen eller storleken på en kroppsdel eller för att korrigera rynkor, ärr eller andra skönhetsfläckar.

– Bröstförstoring 1: Denna typ av operation används för att förstora brösten genom att sätta in implantat. Det är den vanligaste typen av kosmetisk kirurgi.

plastikkirurgi - bröstimplantat 2

– Bröstförstoring 2: genom återinläggning av fett: Denna typ av operation används för att göra brösten större och mer naturliga. Fett från patientens egen kropp tas bort och sätts sedan i brösten.

Hur man väljer en plastikkirurg

När du letar efter en plastikkirurg är det viktigt att göra din forskning och hitta en som är kvalificerad och erfaren inom den typ av kirurgi som du är intresserad av. Du bör också be vänner och familj om rekommendationer.

Boka in konsultationer

När du har några kirurger att välja mellan måste du boka in konsultationer för att träffa dem och ställa frågor. Var noga med att fråga om deras utbildning och erfarenhet samt vilken typ av operationer de specialiserar sig på.

Du bör också be att få se före- och efterbilder från tidigare patienter.

Lita slutligen på din magkänsla. Om du inte känner dig bekväm med en kirurg ska du inte genomföra operationen.

Vad man kan förvänta sig under och efter operationen

Vad man kan förvänta sig under en plastikkirurgisk operation beror på vilken typ av operation som man genomför. Vanligtvis innebär en plastikkirurgisk operation ett ingrepp på cirka två timmar. Efter operationen får patienten ofta vila i en timme innan de är redo att åka hem.

I de flesta fall kan man återgå till arbetet efter fem dagar, men det kan ta upp till två veckor innan man känner sig helt frisk igen. Dessvärre kan det vara lite besvärligt och man får vila sig under den här tiden.

Riskerna med plastikkirurgi

Plastikkirurgi är en mycket säker operation, men det finns vissa risker. Du kan få infektioner eller blödningar i kroppen som kräver att du återkommer till operationen. Därför kan det vara bra att överväga att gå till en klinik för att se om du kan göra lättare ingrepp med samma eller liknande resultat, läs mer här vad du kan göra utan att göra plastkirurgi

Kostnaden för plastikkirurgi

När man väljer en plastikkirurg bör man titta på deras prislista för att se om de är anpassningsbara. Det kan vara bra att kontakta patientföreningar och diskutera med andra som har genomgått en liknande operation för att se vad olika kirurger tar för avgift och om de erbjuder rabatter.

Hur man förbereder sig inför operationen Det kan vara bra att förbereda sig inför en plastikkirurgisk operation genom att samla in information om olika kliniker och ta reda på när man bör besöka läkare. Dessutom kan det vara nyttigt

Mindre ingrepp på lokal klinik

plastikkirurgi - fillers

Mindre ingrepp så som Bodysculpting – Fillers – Botox och andra skönhetsbehandlingar kan du göra på mindre lokala kliniker runt om i landet. Göta klinik i Göteborg är väl värt ett besök här via länk: https://www.gotaklinik.se/

Läs även artikeln från makeupbycelly.com om: Helkroppsbehandling

Läs om fler uppdaterade nyheter här på bloggen: https://lansbladet.se/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *