SÖKMOTORN & UPPSTICKAREN – DUCKDUCK GO

posted in: Utveckling | 0

Sökmotorn som tar parti för folket och månar om dess integritet. Hur kommer den digitala marknadsföringen att se ut i framtiden egentligen? Fler och fler använder DuckDuck Go för att söka på internet. Det finns flera skäl till detta, men det viktigaste är integriteten.

DuckDuck Go spårar inte användardata, vilket ger den en betydande fördel jämfört med Google och andra sökmotorer. Detta kan få stor betydelse för hur företag marknadsför sig på nätet. DuckDuck Go är en sökmotor som har blivit alltmer populär de senaste åren.

Hur du använder DuckDuck Go för att söka på internet

Du använder sökmotorn DuckDuck Go för att söka på internet på samma sätt som du använder Google. Du skriver in det du vill söka på i sökrutan och DuckDuck Go ger dig svar på din fråga.

Skillnad mellan sökmotorn Duckduck Go och Google

sokmotorn-google-i-forstoringsglas-1

Det finns en del skillnader mellan sökmotorn DuckDuck Go och Google, men de två sökmotorerna fungerar i grunden på samma sätt. Exempelvis använder DuckDuck Go sökrutans smarts-funktion, vilket ger dig tre alternativ för att välja mellan, oavsett vad du skriver in i sökfältet.

Du kan alltså inte bara stava fel utan också använda till exempel abc-alternativet. Du kan välja mellan tre olika alternativ som stavar eller skriver ut ditt ord på ett annorlunda sätt, för att se om det ger dig fler resultat.

Fördelarna med att använda sökmotorn DuckDuck Go

DuckDuck Go har också sökomgångar som fungerar för att hjälpa användaren. En sökomgång är en fras som visar sig i bilden nedan. Exempelvis kanske DuckDuck Go ger dig resultatet “äldre sökningar” om det kommit fram till att du ofta söker efter de orden. Du kan använda din tidigare sökhistorik för att få fram fler relevanta och unika resultat.

Språkalternativ till sökmotorer som DuckDuck Go och Google

Det finns flera språkversioner av sökmotorerna, vilket gör att du enkelt kan använda dem på det språk du vill. Detta är viktigt för att användarna ska få en bra upplevelse av att söka på nätet. Sökmotorerna är anpassade efter olika språk, vilket innebär att de kan visa olika resultat och generera olika sökord och fraser.

Skillnad i spårning mellan DuckDuck Go & Google

Generellt kan man säga att sökmotorn DuckDuck Go ökar i popularitet eftersom det fungerar som de flesta andra sökmotorer, men dragit nytta av den integritet som har blivit ett återkommande hot mot internetanvändare.

Det innebär att de inte spårar sina användares beteende, utan endast registrerar vad de söker på. Det ger alltså en fördel jämfört med Google, som spårar ditt beteendemönster och sökhistorik för att ta reda på vad du gillar och inte gillar.

Exempelvis: Söker du efter en sida på nätet som: https://tmpbil.se/ Så sparar Duckduck Go endast din “sök-information” Men inte någon mer data än så.

Det innebär att Google samlar och lagrar all information om dig, vilket inte gynnar användarnas integritet. DuckDuck Go har blivit mer populärt på senare år eftersom du kan själv bestämma om du vill registrera dina sökningar eller inte, och vad du vill dela med dig av.

Hur du skyddar din integritet med DuckDuck Go

DuckDuck Go har också vissa funktioner som används för att skydda integriteten under sökningar på internet. Det finns en inställning, “Do Not Track”, som kan aktiveras när du surrar runt på nätet. Det innebär att sökmotorn inte spårar dig, och dina uppgifter kan inte användas av tredje part utan samtycke.

Är SEO:n hotad då?

sökmotorn - seo

Detta ger den digitala marknadsföringen något att bita i, där den nya utmaningen ligger i att nå ut till kunder som inte längre delar med sig av sina beteendemönster eller köpvanor. En utmaning som SEO-Byråer runt om i landet kommer att älska att kriga om för att knäcka och bryta ny mark för.

SEO-byrån Webstr.se är alltid på tå för utveckling och ser det mer som: “Nya friska möjligheter”

Läs mer här om hur SEO påverkar din strategi online

Duckduck Go har funnits ett tag på marknaden men det är först nu folk har börjat få upp ögonen ordentligt på den – Vi tror att den bara gett oss en liten glimt än så länge i popularitet och att intresset bara kommer att öka!

Läs fler spännande nyheter här! https://lansbladet.se/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *