Rengöring i ditt kök på bästa sätt.

posted in: Uncategorized | 0

Rengöring av salt- och pepparbågar.

De som lämnas ute på spisen kan börja se riktigt äckliga ut. Att torka av dem med en våt svamp när du städar efter matlagning hjälper väl inte så mycket? Tja, har du någonsin märkt hur mycket tid restaurangpersonalen lägger ner på att rengöra salt- och pepparbågar? När de sitter där på spisen hemma samlar de på sig fett, smuts och stänk plus tillräckligt med värme för att härda dem till en film som är otäck att ta sig av. Men att använda ett bra rengöringsmedel och varmt vatten kommer att rengöra dem snyggt och med minimal ansträngning. Se till att inte glömma att rengöra hålen. Att använda en tandpetare kommer att fungera för att ta bort eventuellt överblivet salt och peppar.

Läs mer om rikstäckande nyheter här.

Rengöring av en konservöppnare.

Känner du någonsin att din konservöppnare är så smutsig att du bara vill slänga den och börja om? Släng inte din konservöppnare i papperskorgen ännu. Om det är en handmanövrerad, lägg allt i diskmaskinen. Om den är elektrisk, skjut bort skärmekanismen från öppningens kropp och lägg bara den delen i diskmaskinen. Kroppen kan enkelt rengöras med din favoritrengöringslösning och en tandborste. Vilken liten apparat som helst med svåråtkomliga nobbar, knappar, hörn och gjutna delar är en idealisk plats för en tandborste att komma till undsättning. Koppla naturligtvis bort små apparater innan du börjar rengöra dem.

rengoring-ugn

Hur gör man för att rengöra spisskivor av glas utan att det blir ränder?

Det kan också finnas ränder på porslinsspisar, det är bara det att de inte syns som de gör på glas. Ränderna på din glashäll kommer från två källor. Den första är att du förmodligen rengör spisen med en svamp och tvålvatten eller annat allmänt rengöringsmedel. Alla dessa produkter kan lämna ett synligt streck på glaset. Efter att du först har använt en av dessa produkter för att rengöra, spraya om spishällen med ett glasrengöringsmedel och torka den torr med en bomullstrasa. Den andra anledningen till att det kan bli streck är att du kanske rengör det medan det fortfarande är varmt. I så fall avdunstar värmen snabbare än du kan torka bort allt, vilket resulterar i att det blir ränder. Låt det svalna ordentligt först.

Läs mer om städfirma göteborg och hitta något som passar just dig och även flyttstadstockholm.nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *