Intervju med städerskan Iris: Hennes passion för yrket, vårstädning, hennes bästa städtips och sommarplaner

posted in: Hem | 0

Iris är en erfaren städerska som älskar sitt yrke. Hon har jobbat inom städbranschen i över 15 år och trivs utmärkt med sitt arbete. Vi träffade Iris för att få en inblick i hennes vardag och höra hennes tankar kring yrket, vårstädning, sommarplaner samt hennes bästa städtips och rekommendationer.

städerska

Passion för städyrket

Städerskan Iris är mycket nöjd med sitt yrkesval och tycker att det ger henne både utmaningar och tillfredsställelse. “Jag älskar att se resultatet av mitt arbete och få känna att jag bidrar till att skapa trivsamma och rena miljöer,” säger Iris. “Det är fantastiskt att se hur mycket en välstädad plats kan påverka människors välmående och humör.”

Hon har sett en ökad medvetenhet kring städningens betydelse för hälsa och välmående under de senaste åren, särskilt under pandemin. “Människor har blivit mer medvetna om hur en ren och välorganiserad miljö kan bidra till deras mentala och fysiska hälsa,” förklarar Iris.

Vårstädning och förberedelser inför sommaren

Iris betonar vikten av vårstädning och menar att det är ett perfekt tillfälle att göra en ordentlig genomgång av hemmet. “Vårstädningen handlar inte bara om att putsa fönster och dammsuga hörn, utan även om att rensa ut det man inte längre behöver och organisera sina saker,” förklarar städerskan Iris. “Att göra en grundlig vårstädning hjälper till att skapa en positiv atmosfär inför sommaren.”

För att underlätta vårstädningen föreslår Iris att man delar upp arbetsuppgifterna över flera dagar eller veckor och tar hjälp av familjemedlemmar. “Det kan kännas överväldigande att göra allt på en gång, så planera och fördela uppgifterna så att alla kan bidra,” säger Iris.

När sommaren närmar sig har Iris en del planer, främst för avkoppling och semester. “Jag ser fram emot att spendera tid med min familj, njuta av det svenska sommarvädret och kanske göra en resa,” säger Iris. “Vi älskar Grekland, jag och min familj. Vi har varit där flera gånger och planerar en resa dit även i år.”

Städerskans bästa städtips och rekommenderade produkter

Iris delar med sig av sina bästa städtips för att underlätta arbetet både som yrkesverksam städerska eller som privatperson för att få bästa möjliga resultat. “Ett bra städtips är att alltid ha en plan och en strategi när du städar,” säger Iris. “Börja uppifrån och arbeta dig neråt, så slipper du att damm och smuts hamnar på ytor du redan har städat. Och kom ihåg att alltid ha bra ventilation när du använder kemikalier för att undvika att andas in farliga ångor.”

Iris rekommenderar också att man investerar i kvalitetsprodukter som håller längre och ger bättre resultat. “Det är viktigt att ha rätt redskap och produkter för att underlätta arbetet och uppnå bästa möjliga resultat,” menar hon. Iris understryker vikten av att hålla sig uppdaterad om de senaste städmetoderna och produkterna för att kontinuerligt förbättra sitt arbete.

När det gäller städprodukter har Iris några favoriter som hon gärna rekommenderar. “Jag tycker att mikrofiberdukar är fantastiska för att få bort smuts och damm utan att repa ytor,” säger städerskan. “En annan bra produkt är en allrengöringsspray med miljövänliga ingredienser, eftersom det är skonsamt för både oss och naturen.”

Utöver detta betonar Iris vikten av att använda rätt teknik vid städning. “För att undvika att smuts och damm sprids, använd en dammsugare med HEPA-filter och svep ytor med en fuktig trasa istället för att bara flytta runt dammet,” rekommenderar hon.

Läsvärt: städtjänster för småföretagare

Att skapa en hållbar städbransch

Iris är engagerad i att bidra till en mer hållbar städbransch och att minska miljöpåverkan från städning. Hon arbetar aktivt med att välja miljövänliga produkter och metoder i sitt dagliga arbete. “Det är viktigt att vi tar ansvar för vår miljöpåverkan och väljer metoder och produkter som är skonsamma för naturen,” säger Iris.

Vill du få hjälp med hushållsnära tjänster, och bor i Skaraborgsområdet kan en städfirma i Skövde hjälpa dig med dina behov och önskemål. En städfirma kan erbjuda flera olika tjänster som bland annat hemstädning, flyttstädning, byggstädning och mycket mer.

Tack Iris

Iris engagemang och hängivenhet som städerska och till yrket visar att städning kan vara en givande och meningsfull sysselsättning, som inte bara bidrar till renare miljöer, utan även till människors välmående och trivsel.

Att Iris även framhåller vikten av att skapa en hållbar städbransch och arbetar aktivt med att använda miljövänliga produkter och metoder. Att hennes engagemang för en grönare bransch visar att även städerska kan göra en stor skillnad för miljön och för en mer hållbar framtid.

Länsbladet

Läs om trender inom hemtjänst eller andra artiklar om företag och tjänster