Hårvård – Nu med Miljövänlig UV-teknik!

posted in: Utveckling | 0

Hårvården utvecklas – Det måste den göra om den ska hålla medvetna konsumenters krav. Den blir både tekniskt bättres och blir mer miljömedveten.

I alla år och tider har det varit viktigt på vilket sätt vi tar hand om vårt hår. Håret sätter sin prägel till vilken person du är eller rättare sagt vill vara. Ny teknik inom området är revolutionerande – Läs först lite historia om förr och nu.  

hårvård

Hårvård förr och nu

Det är ingen hemlighet att det sätt på vilket vi tar hand om vårt hår säger mycket om oss. I århundraden har människor använt sig av alla möjliga metoder för att få håret att se så bra ut som möjligt. Och även om de tekniker som används i dag kanske är lite annorlunda än de som användes tidigare är målet fortfarande detsamma: att ha ett friskt och vackert hår.

Hårvårdsprodukterna förr

Förr förlitade man sig på starka kemikalier och andra tuffa behandlingar för att hålla håret snyggt. Vissa hårvårdsprodukter kan ha sina fördelar, men de har också en hel del skadliga biverkningar. Bland annat var det vanligt att man använde sig av rakvatten som innehöll starka kemikalier som ibland orsakade irriterat hår och hårbotten. Vi har givetvis kommit längre än så och för att läsa mer om hur du kan reparera eller förebygga skadat hår kika in här.

Andra vanliga förekommande kemikalier var talk, paraffin och vax.

vax som hårvård

Paraffin användes till hårvård för att forma till frisyrer (till exempel lockigt hår) och raklödder användes till att göra håret mjukare.

Talk användes ofta som hårvårdsprodukt för att lägga till lyster, vaxet gav håret en slags “glans”.

Många av dessa kemikalier och udda ingredienser man förr använde inom hårvård, som läggningsvätska och så vidare, lämnade ofta spår efter sig i form av uttorkat hår med frissighet och förstörda frisyrer.

Den äldre generationen kan förstås inte tro att det en gång varit så enkelt att använda sig av dessa kemikalier – de var ju till och med populära!

Hårvårdsprodukter i nutid

Som väl är, har hårvård idag förbättrats avsevärt. Matchande hårvårdsprodukter och friseringsmetoder finns nu tillgängliga som inte bara fungerar utan även förhindrar hår-skador.

Läs mer här om: Hårprodukter | Schampo som reparerar skadat hår

Det finns dessutom ett mångfaldigande antal naturliga och ekologiska hårvårdsprodukter som välkomnar dig att prova.

Till exempel finns det ekologiska hårvårdsprodukter som används för att ge en mängd olika fördelar med håret. De kan göra ditt hår vackert, strävt då det behövs och det kan ge ditt hår en glans som får andra att häpna.

“Det finns även ekologiskt smink – Smink som du kan göra själv – Här är en länk till: Klimatsmart smink

All Hårvård är dock inte bra för ditt hår!

Dock finns det begränsningar vad håret klarar av för olika typer av påfrestningar, det gäller därför även vad hårvårdsprodukter egentligen klarar av att rädda. som tex. när du har färgat och blekt ditt hår om och om igen, eller under lång tid arbetat med håret under stark värme i form av olika elektriska värme-tänger.

Detta är otroligt påfrestande för håret och inte många produkter som klarar av att återställa håret. För att inte säga näst intill omöjligt att få tillbaka sin naturliga spänst och glans i håret igen.

Ny teknik inom hårvårdsprodukter löser detta!

Ja – det är faktiskt sant – En helt ny produkt har utvecklats och finns nu även för hemmabruk för användaren och det är UV-BORSTEN från Eyracure.

Hur fungerar UV-Borsten?

UV-borsten används ihop med en miljövänlig vätska (aktivator)som du först och noggrant sprayar igenom håret med. När du sedan borstar håret med UV-borsten reagerar dessa två enheter på ett för håret läkande vis- vilket innebär att de trasiga flagorna i hårstrån hamnar på plats igen.

Detta upprepas sedan ungefär var 6.e vecka om man vill fortsätta hålla sitt hår skadefritt. Blir du intresserad och vill läsa mer så gör du det på Eyracure’s hemsida här! https://eyracure.com/

Här finns mer spännande läsning om ekologisk hårvård och hur du kan vara mer naturlig med miljövänliga produkter.

Vill du läsa mer om andra spännande nyheter om utveckling går du det här på bloggen! – lansbladet.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *