Hårborttagning till sommaren? 12 tips du måste känna till.

posted in: Skönhet | 0

Om du funderar på att ta bort hår med laser, lönar det sig att studera. Vi vet att det är lätt att bli lockad av löftet om ett stubbfritt liv, men det är ack så viktigt att läsa på fakta (och biverkningar) först, för att säkerställa att behandlingen är rätt för dig.

Det finns så många fördelar med att få laser utöver bara hårborttagningsaspekten. Om du är mottaglig för inåtväxande hårstrån som förvärrar din hud och orsakar pigmentering (supervanligt i djupa hudtoner) så kan det hjälpa till att eliminera detta.

Alternativen för hårborttagning är oändliga. Från vaxning till trådning och rakning till pincett, men hårborttagning med laser är ett av få alternativ som erbjuder ett mer permanent tillvägagångssätt för att bli av med kroppshår (om du också vill).

Men precis som med alla förfaranden du gör med din kropp, är det en bra idé att noggrant undersöka detaljerna i processen innan du börjar. För även om slutresultatet blir bra, finns det några saker att tänka på och hur du kan förbereda dig för den bästa laserupplevelsen, var du än ska göra det på din kropp. Läs ännu mer om permanent hårborttagning på mingranne.se

Nedan får du reda på raka fakta och få alla dina lasermyter sönderslagna – från laser som utlöser hårväxt till att behöva undvika solexponering. Läs om de senaste händelserna här.

hårborttagning-smärtsamt

1. Hårborttagning låter smärtsamt, men är inte så illa.

laser hårborttagning fungerar genom att skicka ljuset från en laser genom pigmentet i håret. “Detta (ljus) omvandlas till värme, vilket skadar hårsäcken och hårlöken.” Jag tyckte att det var en snabb, skarp smärta som jag tyckte var mer smärtsam på tunnare hud nära min näsa, haka och tinningar. Lyckligtvis hade lasrarna som användes på mig en kylmekanism (i princip en konstant kall luftblåsning precis där lasern pekade) som verkligen hjälpte. Jag tyckte också att det var mer smärtsamt om min kroppstemperatur höjdes på grund av att jag sprang över staden för att hinna i tid till mitt möte. Missa inte ” NY TEKNIK INOM PERMANENT HÅRBORTTAGNING

2. Tålamod lönar sig efter hårborttagningen

Det tar två eller tre veckor efter din första behandling att se skillnad, och 8 -12 behandlingar för att få det fulla resultatet. Du måste också vara riktigt regelbunden med dina möten eftersom alla dina hårsäckar är i olika stadier av sin tillväxt, så du vill se till att var och en har en chans att bli tappad.

“Hårborttagning med laser når roten till problemet, bokstavligen. Lasern kommer att rikta in sig på håret som är i sitt aktiva tillväxtstadium. Kunder kan tycka att håret blir finare och mindre märkbart efter en behandling, men en behandlingskur är avgörande för att se optimala resultat.”

hårborttagning-tålamod

3. Trimma/raka området innan du gör hårborttagningen (inget smink)

Lasern kan reagera med hår på hudens yta vilket kommer att orsaka lite irritation och kanske fruktad lukt av bränt hår som jag lärde mig från första hand. Tack och lov för mig visste jag att hela “rakning = tjockare mörkare hår” var en riktigt vanlig skönhetsmyt.

Du måste dock se till att du har förberett dig ordentligt före varje besök för att få optimala resultat.

  • Området måste rakas rent inom 24 timmar före behandlingen. Elektriska rakhyvlar rekommenderas inte eftersom håret vanligtvis lämnas för långt.
  • Pincett, vaxa eller plocka inte området som behandlas mellan eller före sessioner. Raka bara området.
  • Behandlingsområdet måste vara fritt från smink, lotion, deodorant och solkräm – informera läkaren innan behandlingen startar om du behöver våtservetter.
  • Området kan inte behandlas om det har utsatts för sol inom 4 veckor före behandling.
  • Brun utan solprodukter kan inte användas 3-4 veckor före behandling; området bör exfolieras noggrant för att ta bort alla rester.

4. Hårborttagningen är faktiskt en snabb process.

Du kan gå in för möten med hela ansiktet och de tar bara 20 minuter, inklusive en snabb chatt och sminkborttagning i början. Visst, du var tvungen att lägga om din makeup men det är ett litet pris att betala för en slät hud, eller hur?

hårborttagning-snabb-process

5. Gå inte till gymmet efter din hårborttagning.

Värmen från lasern stannar i huden i 24 timmar så inget gym, bastu, varma duschar, du fattar. Om du gör det riskerar du att skapa en härlig varm miljö för bakterier att föröka sig och ge dig fläckar.

6. Utsätt dig inte för solljus.

Din hudläkare kommer att ge råd om vad som är bäst för dig, men du kan behöva undvika och solexponering så mycket som möjligt före och efter behandlingen. Om du har en solbränna måste du vänta tills den bleknar innan du kan påbörja din behandling. Återigen, din hudläkare kommer att kolla in med dig om kommande helgdagar för att se till att du inte har någon semester som kan påverka tidpunkten för ditt nästa möte.

hårborttagning-gymmet

7. Hårborttagning med laser kan utlösa mer tillväxt i vissa fall.

Det är sant, vissa typer av hår kan stimuleras till att växa längre och tjockare. Men oroa dig inte, om håret inte är lämpligt kommer din hudläkare att meddela dig.

“I ett sällsynt antal fall kan hårborttagning med laser stimulera tillväxt. Vi har funnit att den vanligaste orsaken till stimulerad hårväxt är när vissa typer av finare hår, så kallade vellushår, stimuleras till tillväxt av ljuset från laser.”

8. Vänta med skönhetsprodukter direkt efter din hårborttagning.

Scrubs, glykolsyra och retinolkrämer bör undvikas 2 dagar före och efter behandling. Jag började också använda ansiktsdimmor och lade till extra fuktkrämer till min regim när min hud blev torrare. Det rekommenderas att du undviker kemisk peeling under en 2-veckorsperiod före och efter laser och på samma sätt bör du vänta 1-2 veckor innan du använder brun utan sol.

9. Hårborttagning med laser har mer än en fördel.

Jag blev förvånad över att lära mig att laser faktiskt kan hjälpa till med irriterande AF inåtväxande hårstrån. “Förutom klarare, slätare hud och permanent hårreduktion, har hårborttagning med laser också fördelar, inklusive att hjälpa till att minska inåtväxande hårstrån och mindre irritation av huden. Detta beror på att behandlingen uppmuntrar håret att växa rakt

10. Plocka, färga eller vaxa INTE håret.

Plockning, vaxning och blekning försvårar processen. Om du vill vara hårlös under hela processen, gå rakningsvägen istället. Du behöver dock dessa tips för att få varje rakning att hålla längre.

hårborttagning-hudtoner

11. Fungerar på alla hudtoner.

Håret behöver bara vara tillräckligt mörkt för att dra lasern. sk:n använd långpulsade ND:YAG-lasrar – som är säkrare för att behandla pigmenterade eller mörkare hudtoner.

“Äldre laserhårborttagningsteknik rekommenderades tidigare inte för personer med mörkare hudtoner, särskilt de med svart eller asiatisk hud,” “energin från lasern riktar sig mot pigmentet i håret, med pigmentet i huden som är grundare, detta kan leda till att lasern attraheras av huden snarare än pigmentet i håret. Att sätta mörkare hudtoner i riskzonen för brännskador.”

12. Kanske behöver gå tillbaka för ytterligare behandling.

De flesta rapporterar 90 procent permanent minskning av hårväxten men fluktuerande hormoner kan få håret att växa ut igen. “Beroende på din hårväxt och varje enskild kunds fall kan vi i slutet av behandlingarna rekommendera några påfyllningsbehandlingar som kan ske med längre perioder emellan kvartalsvis eller två gånger om året.”

För att få hjälp med andra problem som du kanske har läs på botox göteborg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *