Amazon eller Google: Vilken passar dig bättre, Amazon Echo eller Google Home?

posted in: Uncategorized | 0

Amazon Echo vs Google Home: Undrar du vilken av de två smarta högtalare som är bättre för ditt smarta hem? Amazon Echo stödjer Alexa, har en mute-knapp och volymkontroller ovanpå. Google Home är däremot kompatibelt med Google Assistant, har en mute-knapp och en pekyta. Men hur är det med deras egenskaper och funktioner? Vilken av dem är överlägsen? Om du vill veta allt om de specifika modellerna av smarta högtalare, fortsätt att läsa den här artikeln och fatta det bästa beslutet för dig!

Amazon Echo vs Google Home: Jämförelsen

Vi har kategoriserat de två smarta högtalarnas huvudegenskaper åt dig och vi jämför dem respektive.

Smarta funktioner

Generellt sett erbjuder de två smarta högtalarna samma funktioner. Spela musik, svara på frågor, konfigurera andra smarta enheter åt dig och många fler funktioner som gör ditt liv enklare. Smarta assistenter, Alexa och Google Assistant svarar på alla dina kommandon, vilket gör kontrollen över ditt smarta hem bara ett ord bort. Med ett “Hellå Alexa” eller “Hallå Google” kan du ha fullständig kontroll över ditt hem på några sekunder. Dra nytta av högtalarnas smarta funktioner och se ditt liv förändras till det bättre.

Ljud

Angående ljudet kan vi säga att Google Home producerar ett tydligare och djupare ljud jämfört med Amazon Echo. När det gäller musiktjänster kan båda högtalarna komma åt apparna Google Play Music och Amazon Music Unlimited. En annan skillnad med musik är hur högtalarna reagerar på en begäran om att spela en låt. Om du ber Google Home att spela en låt kommer den att spela den låten och sedan spela liknande låtar efteråt baserad på genre. Istället, efter att Amazon Echo har spelat upp din låt, kommer den att sluta. I vilket fall som helst erbjuder båda högtalarna dig en mycket värd musikupplevelse.

Kommunikation

När det gäller kommunikation kan båda enheterna ringa. Du kan till exempel be din smarta högtalaren att ringa en vän och till och med ringa med ett videosamtal (videosamtal stöds endast via Alexa-appen, Echo Show eller Echo Spot). Dessutom lyckades Amazon i samarbete med Microsoft ge Alexa-användare tillgång till Skype. Slutligen har båda enheterna en nödsamtalsfunktion till 112.

Underhållning och matlagning

Både Amazon Echo och Google Home erbjuder användarna många alternativ för underhållning. Netflix röstkommandon, så du kan ansluta din röstprofil till ditt Netflix-konto. Så när du ber Google att spela upp en film börjar den där du slutade. När det gäller matlagning kan båda smarta enheterna hjälpa till i köket, ge dig tillgång till recept eller interaktivt guide. Underhållning och matlagning kombineras perfekt med smarta högtalare.

Pris

De två enheterna på grund av deras kvalitet och fantastiska funktioner konkurrerar också om priset. Amazon Echo verkar vara något billigare än Google Home, eftersom den har bättre högtalare och lättare integreras med smartphones. Däremot är Google Homes analys och svar på användarfrågor något Amazon aldrig kommer att kunna matcha.

Det slutliga beslutet är ditt

Det finns inget klart svar på vilken av de två högtalarna man ska välja. Du kommer i alla fall inte att bli besviken kan vi garantera. Om du dock behöver lite mer vägledning kan du kontakta Smartahogtalare så hjälper en professionell dig att välja efter dina personliga behov och preferenser. Så enkelt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *