8 sätt att hantera en dålig hårdag med olika hår produkter!

posted in: Uncategorized | 0

Har du en dålig hårdag? För Guds skull! Inte idag!? Där står de och stirrar tillbaka på dig. . . dina snygga lockar ser minst sagt inte så läckra ut. Du vet att du inte har tid att gå igenom hela schamponerings- och föningsrutinen. Nu tror du att det här kommer att bli den värsta dagen någonsin (ursäkta överdriften) och har redan en ursäkt redo – mitt hår har ett eget sinne!

Tja, om du har upplevt detta, då high five-tjejer! Välkommen till ”vi har alla haft en Bad Hair Day klubb”.

Läs mer om lansbladets andra nyheter här.

hår-produkter-

Hur hanterar man en dålig hårdag?

Här är några tips som inte innebär att gömma sig från din kollega och vänner. De är så häftiga att de kanske ändrar hela melodin till bra hårdagar.

1. Använd torrschampo

Tja, om du inte äger den här produkten bör du skaffa den direkt eftersom den är en livräddare. Det är precis vad namnet antyder – det är i grunden ett schampo, men ett som du kan torrspraya över håret och som du inte behöver skölja ur. Spraya lätt på rötterna när du lyfter håret och låt sitta en minut eller två innan du borstar ut det. Den suger upp överflödiga oljor från din hårbotten och ger även ditt hår en omedelbar volym. Ditt hår kommer att se fräscht ut och du behöver inte tänka två gånger innan du kör över det för att tämja svängarna.

” Överväg att skaffa ett Sulfat Fri Shampoo. Detta schampo har tre nyckelingredienser – White Lotus, Argan Oil och Camellia. Med detta kommer du att stärka ditt hår, ge näring till rötterna och reparera de skadade hårstråna.”

hår-produkter-torrschampoo

2. Knyt dem i en hästsvans

Vem älskar inte hästsvansar? De ser söta ut och tar mindre än några minuter. Men om du motverkas av stötar, applicera värme eller blöt ut den. Du kan också använda tricket som kallas dubbel hästsvans om du har ont om tid. Samla den bakre delen till en hästsvans och fäst med resår, upprepa samma sak med den främre delen. Detta trick kommer att ta bort all oönskad uppmärksamhet från ditt dåliga hår. Läs även hur håret – talar om hur du mår!

hår-produkter-hästsvans

3. Fläta ner dem

Acceptera det – de såg bra ut på Katniss Everdeen och du vet att de ser bra ut på dig. Flätor ser faktiskt bättre ut i smutsigt hår och de håller faktiskt bättre, du kan leka med så många olika varianter också. Avsluta med en glansspray omsluten av täta flätor. Dessutom, om du känner dig lite trendig, gå in för sidoflätan – det är en röd matta-look och det är superlätt att göra!

4. Knyt ihop dem

Bara det – bun det upp! Bullar ser alltid bättre ut med fett hår eftersom det inte blir några flygningar och fungerar bäst när det redan är en burrig röra. Faktum är att det bästa med bullar är att ju stökigare de är, desto bättre ser de ut. Hairagami är också ett underbart sätt att få en stilig bulle. Reta ut det, virvla runt det, och där har du!!

hår-produkter-uppsatt-hår

5. Låt balsamet vara kvar

En annan bra produkt är leave-in balsam. Hår som inte har tvättats på en eller två dagar tenderar bara att bli värre ju längre dagen fortskrider – fetare och frissigare. Detta problem är väldigt vanligt på vintern, du kan använda ett leave-in balsam för att hantera dåligt hår så att ditt hår förblir mjukt och hanterbart hela dagen. Det bästa sättet att förhindra frizz är att lägga produkten i den innan den torkar.

6. Tillbehör

Det finns så många sätt på vilka du kan ta bort fokus från ditt hår! Det bästa är att bara gömma det – ha på dig en keps, mössa, bandana eller halsduk (om du kan) för att bara inte låta världen veta om dina hårbesvär. Men om du inte kan av någon anledning, omfamna tillbehör som snygga nålar, klämmor, hårband eller elastiska band. Använd ett par bobbynålar, vrid den i en korsdesign och göm den under håret.

7. Ändra håll

Om du inte vill plåga dig själv med någon av de ovan nämnda ansträngningarna, kan du bekämpa din dåliga hårdag med detta enkla trick. Du kan helt enkelt byta avsked om du brukar dela håret på ena sidan. Den andra sidan kommer att ha mer volym eller en bättre form för att stärka ditt hår. Du kan också prova den upp-och-nedvända hårflippen för att ge det ett friskt utseende.

8. Serum

Skaffa dig ett bra serum för oförutsedda dåliga hårdagar. Torrhet och friss kan lätt tämjas med serum. Hårprodukter från Eyracure har en snabb lösning för burrigt och tråkigt hår. Det kommer att reda ut dina svåraste knutar och ge extra boost och konditionering till ditt hår.

Det bästa sättet att undvika dåliga hårdagar är att känna till din hårtyp. Om du har fett hår bör du använda produkter därefter och detsamma gäller för torrt hår. Håravfall, kliande och torr hårbotten förtjänar en läkares uppmärksamhet. Besök en trikolog för att fastställa orsaken. Han kommer att undersöka ditt hår och hårbotten för att diagnostisera din sjukdom. Kolla även hur ditt hår avslöjar din hälsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *